Trycksaker som reklam

Nästan alla upplever att de blir översköljda med reklam, nuförtiden är det inte lika vanligt med tryckt reklam som dök upp i brevlådan som det var för några år sedan. Vissa argumenterar för att detta har gjort att den klassiska reklamen har större genomslagskraft än tidigare och vissa menar att det är tvärt om.

Hursomhelst kan man inte förneka att digital reklam har ökat explosionsartat under 2000-talet. Under 2010-talet har informationsfilm blivit en stor marknad med företag som producerar animerade förklarande filmer på och för intenet. Ett exempel är explainer.se i Sverige som ligger i framkant i utvecklingen med animerade reklamfilmer osv. Med det sagt är inte dödsstöten för den traditionella reklamen ännu inte kommen.

Vissa argumenterar för att den digitala revolutionen har gjort trycksaken som reklam utdaterad och vissa menar att den blivit mer effektiv eftersom pappersreklamen minskat.

Bättre än online…

Facebook, Instagram och Twitter fylls på med allt mer reklam. Många är så trötta på online-reklam att de väljer att installera en annonsblockerare. På tv:n har reklampauserna blivit längre och på Youtube kan man inte titta på en film utan att först titta på reklam. Vi vet att det fortfarande finns effekt i den gamla hederliga reklamen. Den går inte bara att klicka bort och nästan alla tittar faktiskt igenom reklamen de får hemskickad vilket ökar igenkänningen för din produkt eller varumärke betydligt. Dessutom ger en tryckt folder eller broschyr betydligt mer förtroende än en annons på internet.